Veel werkgevers krijgen ermee te maken, jaarlijks krijgen 40.000 werknemers kanker. Kanker is vaak een complex probleem. Kanker betekent al lang niet meer dat je arbeidsongeschikt wordt. Maar hoe kun je als werkgever op een verantwoorde en betrokken manier begeleiding bieden? De juiste balans vinden tussen zorgzaamheid en zakelijkheid met in achtneming van wet en regelgeving? Hoe sta je je medewerker bij in dit proces en hou je hem of haar betrokken?

Bij een goede re-integratie gaan werk en herstel hand in hand. Mensen willen iets betekenen, iets toevoegen, zeker als ze lang uit de running zijn geweest. Werk voorziet in een behoefte. Het geeft ritme en zin aan je leven. Werken aan je herstel gaat beter als je daarnaast weer aan het werk gaat. Daar is veel bewijs voor. Uit de wetenschap én uit de praktijk. Het helpt mensen om de draad van het gewone leven vast te houden. Of weer op te pakken. Daarom is werk bij kanker zo belangrijk.

Als gespecialiseerd re-integratie consultant van Re-turn help ik mensen met kanker om in hun werk doelen te bereiken door vroegtijdige, praktische en resultaatgerichte ondersteuning. Met aandacht voor de persoonlijke situatie van werknemer en werkgever. Door werkvermogen te benutten en onnodige uitkeringen voorkomen. 

Mijn uitgangspunt is te komen tot een duurzame situatie, waarin langdurige voldoening en succes hand in hand mogen gaan.

Zit je in het behandelproces van kanker of heb je dat afgesloten en wil je het werkritme weer oppakken of vasthouden? Neem dan contact op.